Traditionella sporter i Japan

Tänk på sport i Japan, och du kommer troligen att tänka på sumo. Men glöm inte att ta tillfället i akt. För att lära känna några av Japans andra traditionella sporter.

Sumo

är den Japanska nationalsporten, även om den inte har en officiell status. Är det uppmuntrande och ibland förvirrande skådespel att se är sumobrottning.

Djupt rotad i Japans kultur har sumo en historia på över 1500 år. Legenden har det att det japanska folket överlevde balanserat på resultatet av en sumo match mellan gudarna, och sumo härrörde som en form av Shinto ritual.

Kampsport

Dessa typer av sport kommer från japanska budo, eller ”sättet att slåss”. Krigets tekniker och konster utvecklades över flera discipliner i Muromachi-perioden (1338-1573). Och samurajen fortsatte utvecklingen av dessa konster.

Kendo

Kendo-think fäktning med en japansk vridning. Ursprungande från kenjutsu eller swordsmanship, samuraiens viktigaste kampsport, bär konkurrenter speciell skyddsutrustning och slår till motståndarens huvud, bröst eller hand med ett bambu svärd. Ta reda på mer information på den officiella hemsidan All Japan Kendo Federation.

Karate

Som förmodligen är en av världens mest kända kampsporter är karate början något intressant. Ofta tänkt som japanska, sägs att de tidigaste antecedentierna av karate har uppstått. Så långt bort som det indiska subkontinenten.

Judo

Kanske är den mest kända av den japanska kampsporten judo ett starkt element i landets sportväv och är ett stort fokus för Japans olympiska insatser. Grundprincipen är användningen av självförsvarstekniker som motverkar din motståndares grepp. Då Judoka bär färgade obi bälten för att visa sin förmåga. Vit för nybörjare och svart för avancerad. Kolla in All Japan Judo Federation webbplats för mer information.

Aikido

Aikido är ibland löst översatt för att innebära ”sätt för den harmoniska andan”. Det är en mindre öppen aggressiv kampsport som fokuserar på försvar. Genom att omdirigera attackens makt och energi. Det ideala resultatet att varken den angripna eller angriparen skadas.

Läs mer om: Japanska seder och kultur